Ροδίτης έβαλε φωτιά στο δικαστήριο! - RodosMagazine

Breaking

Ροδίτης έβαλε φωτιά στο δικαστήριο!

1

 

Κρατώντας στο χέρι του ένα πλαστικό μπιτόνι γεμάτο με βενζίνη, εισήλθε χθες από την πίσω είσοδο του Δικαστικού Μεγάρου της Ρόδου, στο ακροατήριο 1, ο 26χρονος Ροδίτης που έβαλε φωτιά στη δικαστική αίθουσα, καταστρέφοντας το μεγαλύτερο τμήμα της ολοσχερώς.

Ο νεαρός άνδρας, που έχει απασχολήσει ξανά κατά το παρελθόν τις αστυνομικές και δικαστικές Αρχές, το μεσημέρι της προηγούμενης ημέρας είχε αφήσει δύο απειλητικά σημειώματα στα γραφεία δικαστικών λειτουργών, σημειώνοντας ότι έχει έρθει το τέλος τους ...!

Σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά, όλα ξεκίνησαν λίγο μετά τις 7 χθες το πρωί.

Στο Δικαστικό Μέγαρο βρίσκονταν ελάχιστοι υπάλληλοι και τίποτα δεν προϊδέαζε για αυτό που θα ακολουθούσε. Ξαφνικά ο υπεύθυνος του κυλικείου των δικαστηρίων κ. Θεόδωρος Διαμαντάκης αντιλήφθηκε πυκνό καπνό, και αμέσως ειδοποίησε τον επιμελητή των δικαστηρίων κ. Μιχάλη Φραγκίνη.

Μέσα σε λίγα λεπτά ο καπνός είχε «πνίξει» το Εφετείο Δωδεκανήσου, γεγονός που έκανε όλους να σκεφθούν ότι η φωτιά προερχόταν από το λεβητοστάσιο. Σε μία πιο προσεκτική έρευνα που ακολούθησε διαπιστώθηκε ότι η φωτιά είχε προκληθεί μέσα στην αίθουσα του ακροατηρίου 1 του Πρωτοδικείου της Ρόδου! ʼΑμεσα οι δικαστικοί υπάλληλοι κάλεσαν την Πυροσβεστική Υπηρεσία Ρόδου αλλά και την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας, κλιμάκια των οποίων έσπευσαν στο κτίριο.

Καθοριστικό στοιχείο για να εξακριβωθεί αν επρόκειτο για βραχυκύκλωμα ή δολιοφθορά, διαδραμάτισαν τα δύο απειλητικά μηνύματα που άφησε ο δράστης πίσω του.
Συγκεκριμένα, προχθές το μεσημέρι ο προϊστάμενος του Πρωτοδικείου Ρόδου κ. Βασίλης Σοφιανόπουλος ενημέρωσε τον πρόεδρο Πρωτοδικών για την ύπαρξη απειλητικού μηνύματος από συγκεκριμένο άτομο, τον 26χρονο.

Το μήνυμα ανέφερε σύμφωνα με πληροφορίες τα εξής: «Γ…ώ το κράτος, τους δικαστές, τους δικηγόρους. Τέλος χρόνου».
Παρόμοιο απειλητικό μήνυμα με υβριστικό περιεχόμενο εντοπίστηκε προχθές αργά το μεσημέρι και στο γραφείο του προϊσταμένου της Εισαγγελίας Πλημμελειοδικών Ρόδου κ. Κωνσταντίνου Μπούτσικου, αλλά και χθες το πρωί στο χώρο της αίθουσας όπου εκδηλώθηκε η φωτιά.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες και τα τρία μηνύματα έφεραν τον ίδιο γραφικό χαρακτήρα, ενώ στο τελευταίο αναγράφονταν τα εξής:
«Δημοκρατία στους δημοκράτες, φασισμό στους φασίστες δίχως κανένα έλεος, τσακίστε την μπατσαρία, ζήτω η αναρχία. Υ.Γ. Δικαστές και εισαγγελείς ήρθε η ώρα σας, αίμα, μίσος, εκδίκηση».

ʼΑμεσα οι έρευνες των αστυνομικών στράφηκαν προς τον 26χρονο ο οποίος μέχρι χθες το μεσημέρι είχε εντοπιστεί και συλληφθεί.
Εξεταζόμενος ο δράστης ομολόγησε την πράξη του και ερωτηθείς για τους λόγους που τον ώθησαν να το κάνει, δεν έδωσε σαφείς απαντήσεις.

Πως έβαλε τη φωτιά
Μετά την ομολογία του, ο 26χρονος συνοδευόμενος από ισχυρή αστυνομική δύναμη μεταφέρθηκε στο Δικαστικό Μέγαρο όπου και έγινε η αναπαράσταση του εμπρησμού.
Σύμφωνα με πληροφορίες, ο 26χρονος είπε πως έφθασε στα δικαστήρια λίγο μετά τις 7 το πρωί.
Κρατώντας ένα ποτήρι με βενζίνη μπήκε από την πίσω πόρτα του κτιρίου και προχώρησε προς το ακροατήριο 1 από τον αριστερό διάδρομο. Στη συνέχεια μπήκε στην αίθουσα περιέλουσε το χώρο πίσω από τα έδρανα των δικαστών με το εύφλεκτο υλικό, έβαλε φωτιά και πολύ γρήγορα βγήκε και πάλι από την πίσω πλευρά του κτιρίου και τράπηκε σε φυγή.

Ο 26χρονος είναι γνωστός στις διωκτικές αρχές της περιοχής μας καθώς και στο παρελθόν έχει απασχολήσει και συλληφθεί για παρόμοια αδικήματα.

Πηγή:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σελίδες